Sirup Imunoglukan P4H

Imunoglukan P4H® sirup

Dodatak prehrani s vitaminom C i prirodnim Imunoglukanom u obliki sirupa (120 ml) – brzo aktivira prirodnu odbranu organizma.

Imunoglukan® sirup kao sastavni dio raznolike i uravnotežene prehrane te zdravog načina života, povoljno djeluje na imunološki sistem. Namijenjen je svima kojima je potrebno trenutno jačanje imuniteta.

Sastav sirupa

Imunoglukan P4H® sirup sadrži prirodni bioaktivni polisaharid Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) i vitamin C.

1 ml sirupa sadrži:
Imunoglukan® 10 mg
Vitamin C 10 mg 

Aktivni sastojak Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) izoliran je iz gljive bukovače (Pleuratus ostreatus). 

Imunoglukan® je polisaharid koji se u tijelu ne razgrađuje i ponaša se poput celuloze jer ga tijelo ne može probaviti. Tako je zadatak Imunoglukana da u tankom crijevu, u tzv. Peyerovim pločama (limfno tkivo u tankom crijevu) aktivira djelovanje imunoloških ćelija (makrofaga, monocita i neutrofila). Aktivira tzv. ćelijski imunitet.

Tako aktiviran imunološki sistem omogućava organizmu bolju spremnost na uklanjanje stranih tijela, virusa i bakterija (video Kako djeluje).

Također sadrži vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. U visokim koncentracijama prisutan je u leukocitima i brzo se troši prilikom infekcije. Unošenjem Imunoglukana u tijelo omogućujemo, ne samo aktivaciju imunološkog sistema već imunološkom sistemu, također dajemo gorivo za besprijekoran rad.

Način upotrebe

Kao pomoć funkciji imunološkog sustava preporučuje se uzimanje Imunoglukana P4H® na prazan želudac u dnevnoj dozi od 1 ml sirupa na 5 kg tjelesne mase tokom najmanje 2–3 mjeseca.

Tjelesna težina Dnevna doza   Povečana dnevna doza 
10 kg 2 ml 4 ml
15 kg 3 ml 6 ml
20 kg 4 ml 8 ml
25 kg 5 ml 10 ml
30 kg 6 ml 12 ml

Kod povećanih potreba preporučujemo da barem prva tri dana uzmete dvostruku dozu. Sirupu je priložena čašica za doziranje.

Imunoglukan P4H® možete uzimati neprekidno kroz 6 mjeseci.

Preporučuje se uzimati Imunoglukan P4H® natašte, što znači ujutro pola sata prije obroka i uvečer dva sata poslije obroka. Uzimanje na prazan želudac važno je jer tako imunološke ćelije brže prepoznaju molekule imunoglukana.

Dostupan je bez recepta u svim apotekama.

» Uputstvo za upotrebu Imunoglukan P4H® kapsule i sirup (.pdf)

Upozorenje

Imunoglukan P4H® ne smiju uzimati bolesnici s presađenim organima i bolesnici koji dobivaju imunosupresivnu terapiju. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.