Kapsule Imunoglukan P4H

Imunoglukan P4H® kapsule

Dodatak prehrani s Imunoglukanom, vitaminom C i cinkom – brzo aktivira prirodnu odbranu organizma.

Imunoglukan P4H kao sastavni dio raznolike i uravnotežene prehrane te zdravog načina života, povoljno djeluje na imunološki sistem.

Sastav kapsula

Imunoglukan P4H® kapsule sadrže prirodni polisaharid Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan). Imunoglukan P4H® kapsule također sadrže vitamin C i cink koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sistema.

1 kapsula sadrži: 
Imunoglukan® 100 mg 
Vitamin C 60 mg 
Cink 5,0 mg

Aktivni sastojak Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) izoliran je iz gljive bukovače (Pleuratus ostreatus).

Imunoglukan® je polisaharid koji se u tijelu ne razgrađuje i ponaša se poput celuloze jer ga tijelo ne može probaviti. Tako je zadatak Imunoglukana da u tankom crijevu, u tzv. Peyerovim pločama (limfno tkivo u tankom crijevu) aktivira djelovanje imunoloških ćelija (makrofaga, monocita i neutrofila). Aktivira tzv. ćelijski imunitet.

Tako aktiviran imunološki sistem omogućava organizmu bolju spremnost na uklanjanje stranih tijela, virusa i bakterija (video Kako djeluje).

Također sadrži vitamin C kao gorivo za nesmetan rad imunološkoga sistema i cink, koji je važan za normalno funkcioniranje i imunitet organizma.

Vitamin C u visokim koncentracijama prisutan je u leukocitima i brzo se troši prilikom infekcije. Unošenjem Imunoglukana u tijelo omogućujemo, ne samo aktivaciju imunološkog sistema već imunološkom sistemu, također dajemo gorivo za besprijekoran rad.

Cink je važan za normalno funkcioniranje i imunitet organizma. Prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije vrlo je djelotvoran dodatak ishrani za sprečavanje nastanka pneumonije.


Način upotrebe

Važno je da uzimanje Imunoglukana P4H® počnete što prije, posebno onda kad osjetite da biste mogli oboljeti.

Preporučuje se uzimanje Imunoglukana P4H® na prazan želudac u dnevnoj dozi od 1 do 3 kapsule najmanje 2–3 mjeseca. Važno je da ga uzimate natašte da što veća količina Imunoglukana može doći u dodir sa sluznicom u tankom crijevu.

» Uputstvo za upotrebu Imunoglukan P4H® kapsule i sirup (.pdf)

Imunoglukan P4H® dostupan je bez recepta u svim apotekama.

 

 

Upozorenje

Imunoglukan P4H® ne smiju uzimati bolesnici s presađenim organima i bolesnici koji dobivaju imunosupresivnu terapiju. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.