Kako djeluje Imunoglukan P4H?

Imunoglukan®

Imunoglukan® je prirodni bioaktivni polisaharid (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) izoliran iz gljive bukovače (Pleurotus ostreatus). Za stvarno djelovanje beta-glukana u organizmu treba ga izolirati iz gljive i pročistiti.

Imunoglukan® ima imunomodulatorno djelovanje – reguliše reakciju imunološkog sistema u smislu postizanja ravnoteže u tijelu. To znači da podstiče »uspavani« imunološki sistem i umiruje »previše aktivan« imunološki sistem (npr. kod alergija). 

Vitamin C

Vitamin C ima ulogu u radu imunološkog sistema i u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C također doprinosi smanjivanju umora i iscrpljenosti. Ima ulogu u stvaranju kolagena za normalno djelovanje hrskavice, kože, kostiju, zuba, desni i žila. Doprinosi oslobađanju energije kod metabolizma, radu nervnog sistema, normalnom psihološkom funkcionisanju. Povećava apsorpciju željeza i doprinosi obnovi reduciranog oblika vitamina E.

Podložnost tijela infekcijama veća je kada smo umorni i iscrpljeni i zbog toga se uzimanje vitamina C preporučuje preventivno i u vrijeme infekcije.

Cink

Cink je element u tragovima koji utiče na više od 300 enzimskih procesa. Cink doprinosi održavanju zdrave kože, kostiju, kose i noktiju te očuvanju vida. Ima ulogu u sintezi DNK, u metabolizmu kiselina i baza, ugljikohidrata, masnih kiselina i mikronutrijenata. U ispitivanjima kod starijih ljudi koji su oboljeli od upale pluća otkriven je nedostatak cinka.

Imunoglukan P4H® sirup ne sadrži cink.

Dodatak prehrani Imunoglukan P4H® ne smiju koristiti bolesnici s presađenim organima. Bolesnici koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo nakon savjetovanja s ljekarom. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti.

Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.