Jelena Novaković, mr. pharm.
Početna >Imunoblog >Stručno > Imunoglukan P4H® – zaštita od virusa

Imunoglukan P4H® – zaštita od virusa

Jak imunološki sistem je ključna odbrana našeg organizma. Imunitet spada među najvažnije nosioce našeg zdravlja, štiti tijelo od prodora virusa i napada one koji uspiju ući u naš organizam. Da bismo očuvali jak imunološki sistem, moramo se prije svega pobrinuti za zdrav način života: dobru fizičku kondiciju, odgovarajuću prehranu i dovoljno odmora. Odvojimo malo vremena za sebe svaki dan, za rekreaciju ili opuštanje, bez griže savjesti jer nikada ranije nije bilo neophodnije da čuvamo sebe i svoje najbliže.

 

 

Kada je imunološki sistem oslabljen zbog povećanog psihičkog i fizičkog stresa, povećanog broja oboljelih u našoj okolini ili nakon preležane infekcije, dobro ga je ojačati prirodnim preparatima koji dokazano efikasno utiču na jačanje imunološkog odgovora. Uzimanje tih proizvoda se preporučuje preventivno, ali i u toku infekcije kako bismo svom tijelu omogućili kraći tok bolesti, brži oporavak i zaštitili se od novih infekcija.

Imunoglukan P4H® sadrži prirodni Imunoglukan®iz gljive Pleurotus ostreatus, vitamin C i cink. Preporuka je uzimati Imunoglukan P4H® kada je neophodno ojačati imunološki odgovor i ponovo pokrenuti antivirusnu zaštitu.

Proizvodi Imunoglukan P4H® u brojnim kliničkim ispitivanjima su dokazano bili efikasni kod različitih respiratornih infekcija koje najčešće uzrokuju virusi (kao što su rinovirusi, adenovirusi, koronavirusi…). Proizvodi Imunoglukan P4H® sadrže sastojke koji efikasno aktiviraju naš imunološki odgovor na više načina i tako nas štite od infekcija, u koje može spadati i COVID-19. Zbog prepoznate efikasnosti Imunoglukan se u vezi s infekcijom COVID-19 čak spominje i u stručnim člancima evropskih imunologa.

Imunoglukan P4H® je efikasan i preventivno i u toku infekcije. Pruža podršku imunološkom sistemu nakon preležane infekcije kada je organizam oslabljen i posebno osjetljiv na napade novih virusa i bakterija iz naše okoline.

S Imunoglukanom ćete virusima pokvariti plan.

1 Jesenak M. et al. Front Cell Infect Microbiol 2020

Dodatak prehrani Imunoglukan P4H® ne smiju koristiti bolesnici s presađenim organima. Bolesnici koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo nakon savjetovanja s ljekarom. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti.

Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.