Nadja Ott, mr. pharm., regionalni produkt menadžer za Imunoglukan P4H<sup>®</sup>
Početna>Imunoblog>Imunoglukan P4H®> Imunoglukan P4H® – pouzdana pomoć već 10 godina

Imunoglukan P4H® – pouzdana pomoć već 10 godina

Imunoglukan P4H® već čitavu deceniju omogućava djeci i odraslima lakše prebroditi vrlo česte infekcije disajnog sistema, naročito u zimskom periodu.

Imunoglukan P4H® je dodatak prehrani koji sadrži prirodni bioaktivni Imunoglukan®, vitamin C i cink. Dostupan je u više od 20 zemalja, a preduzeće Medis brine se za marketing i prodaju na osam tržišta.

 

 

Proizvodi su plod više od 30 godina istraživanja na osnovu kojih je objavljeno više od 30 naučnih članaka koji potvrđuju njegovu efikasnost i bezbjednost čak i kod višemjesečne upotrebe. U ta istraživanja bilo je uključeno više od 1400 djece iz različitih evropskih država.

Glavni sastojak proizvoda Imunoglukan P4H® u obliku sirupa i kapsula je prirodni bioaktivni polisaharid Imunoglukan®, koji je visokoprečišćen, standardizovani izolat iz gljive bukovače (Pleurotus ostreatus). Proizvodi ga preduzeće Pleuran u Bratislavi u Slovačkoj.

Bukovača je gljiva koja je česta i kod nas, a vrlo je cijenjena u kulinarstvu. Raste na starim panjevima i deblima listopadnog drveća, naročito na bukvi, ali i na divljem kestenu, brijestu i orahu. Latinski naziv ostreatus ili engleski oyster bukovača je dobila zbog svog školjkastog oblika. U fabrici Pleuran svake sedmice preradi se jedna tona svježih gljiva od proizvođača koji ih inače uzgajaju prvenstveno za prehrambenu industriju zemalja zapadne Evrope. Gljive se obrađuju posebnim postupkom i iz njih se izolira patentirana bioaktivna tvar Imunoglukan®.

Proizvodi Imunoglukan P4H® izrađuju se kod proizvođača koji su specijalizirani za proizvodnju lijekova i obezbjeđuju kvalitet u skladu s odgovarajućim standardima. Svaka serija gotovog proizvoda ima analizni certifikat o kvalitetu i sadržaju sastojaka (Imunoglukan®, vitamin C i cink) koji je na zahtjev dostupan i široj javnosti. Sadržaj sastojaka redovno provjeravamo u spoljašnjim laboratorijima. Svi naši proizvodi šalju se na redovne godišnje preglede zdravstvenog inspektorata.

Visokokvalitetni proizvodi Imunoglukan P4H® su odlično terapijsko sredstvo u rukama ljekara i farmaceuta u jačanju imunološkog sistema djece i odraslih.

Već više od 10 godina je jedan od najprodavanijih proizvoda za jačanje imunološkog sistema.*

 

* Referenca: IMS-podaci za mart 2019.

Dodatak prehrani Imunoglukan P4H® ne smiju koristiti bolesnici s presađenim organima. Bolesnici koji su na terapiji imunosupresivima mogu uzimati Imunoglukan P4H® samo nakon savjetovanja s ljekarom. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti.

Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu.