Sinergijsko djelovanje sastojaka

Ključni sastojak svakog proizvoda Imunoglukana P4H® je prirodni patentirani Imunoglukan®.

Proizvod također sadrži vitamin C i cink, koji spadaju u najvažnije antioksidanse i zajedno s Imunoglukanom® podržavaju rad imunološkog sistema.

Važnost vitamina C i cinka

Vitamin C

Vitamin C doprinosi funkcioniranju imunološkog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C također doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom funkcioniranju nervnog sistema i normalnoj psihološkoj funkciji. Povećava apsorpciju željeza i doprinosi regeneraciji reducirane forme vitamina E.

Podložnost tijela infekcijama je veća kada smo umorni i iscrpljeni pa se uzimanje vitamina C preporučuje preventivno i u vrijeme infekcije.

Cink

Cink je element u tragovima koji je važan za više od 300 enzimskih procesa. Cink doprinosi održavanju normalne kože, kostiju, kose i noktiju te održavanju normalnog vida. Također doprinosi normalnoj sintezi DNA, normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnom metabolizmu ugljikohidrata, masnih kiselina i mikronutrijenata. Kod starijih osoba koje su oboljele od upale pluća utvrđen je nedostatak cinka.

Cink sadrže Imunoglukan P4H® kapsule, Imunoglukan P4H® ACUTE i Imunoglukan P4H® ACUTE Junior.

Upoznajte naše proizvode

Upoznajte naše proizvode

  • Jačanje imuniteta

Kada upotrebljavamo Imunoglukan P4H®

Zanimljivi i poučni članci o ulozi imunološkog sistema u svakodnevnom životu.

Na praznicima i godišnjim odmorima

Na praznicima i godišnjim odmorima

Kada idemo na kraći izlet ili godišnji odmor, ne razmišljamo o mogućim „štetočinama“ koje mogu ući u naš organizam i uzrokovati razne bolesti.

Više

Tokom intenzivnih sportskih napora

Više

Kod umora i malaksalosti

Više